Poznaj najbardziej szaloną opowieść, o tym jak Pastrami zdobyło swoją popularność! Nasza historia zaczyna się od wspaniałej sceny z filmu pt. “When Harry Met Sally”. Przenosimy się do słynnego nowojorskiego Katz’s Delicatessen, które słynie z serwowania najlepszych kanapek z Pastrami. Właśnie tam kobieta siedząca przy stoliku obok Meg Ryan i Billego Crystal, zdecydowała się na pospolitą kanapkę z indykiem. Do czego zachęcił ją udawany orgazm Sally. Tak naprawdę, powinna wybrać to co Billy. Pastrami! Jednak…
Pastrami Deli swoją siedzibę ma w Krakowie, a jak mowa o Krakowie to oczywiście na myśl przychodzą obwarzanki – absolutny symbol tego miasta. Świetnie komponują się do śniadania lub kolacji. Poniżej prezentujemy banalnie prosty przepis na obwarzanka z pastrami i kozim serem. Składniki: 1 krakowski obwarzanek kiszone warzywa (ogórek, brokuł, kalafior) ser kozi 40 g sos rosyjski 30 g musztarda 40 g naparowane pastrami 50 g (trzy ostatnie produkty znajdziecie w naszym sklepie…
Z nieukrywaną radością informujemy, że pastrami produkowane przez firmę Pastrami Deli otrzymało certyfikat „Dobry Produkt 2019„. W gronie laureatów znalazły się również firmy: Wedel, Purella sygnowana przez Ewę Chodakowską, Browar Kormoran oraz Skarby Serowara. Nagrodę odebrał prezes Pastrami Deli Rafał Wysocki. Konkurs został zorganizowany przez Grupę PTWP SA wydawcę magazynu Rynek Spożywczy oraz serwisów portalspozywczy.pl, dlahandlu.pl i horecatrends.pl. Jeszcze raz dziękujemy i zapraszamy do współpracy! Jesteśmy dumni, że w świecie, który zdaje się być zdominowany…
Sosy, to świetne rozwiązanie na wzbogacenie smaku naszych ulubionych kanapek. Już niewielka porcja tego smakołyku, potrafi odmienić smak, a sama forma sosów sprawia, że idealnie nadają się one nie tylko do kanapek, ale również do wszelkiego rodzaju przekąsek, tostów i innych, szybkich dań.
Rozgrzewająca, pełna warzyw zupa gulaszowa to danie, które szczególnie cenimy sobie w tę mroźną porę roku. Wiemy również, że w przedświątecznym okresie czas to pieniądz. Ta zupa, dzięki użyciu pastrami zamiast surowej wołowiny, jest błyskawiczna w przygotowaniu. Nie potrzebuje też wielu przypraw, bo swój intensywny i esencjonalny smak nadają jej nasze mostki. Koniecznie spróbujcie i przekonajcie się, jak smakuje hit naszej restauracji firmowej w Krakowie!
Kto uwielbia dynię, ręka do góry! To jesienne warzywo, oprócz obłędnego koloru, ma też delikatny, słodkawy smak. Wraz z lekko pikantnym pastrami tworzy idealny duet. Dziś w wersji comfort food, z makaronem i sosem śmietanowym – proste danie, które uzależnia. Jeśli macie ochotę na eksperymenty, do sosu dodajcie nieco imbiru i soku z pomarańczy, a otrzymacie makaron w zupełnie nowej, nieco orientalnej wersji.
Cześć! Przedstawiamy Wam nasz sposób na pożegnanie lata. Tego, że pastrami i owoce są parą doskonałą, nie trzeba już nikomu udowadniać. Tym razem, postanowiliśmy połączyć nasze mięso z gruszką – uprzednio ugotowaną w winie z dodatkiem karmelu – oraz z marynowanym burakiem. A żeby nie było za słodko, całość przełamaliśmy serem pleśniowym. Do takiej sałatki nie potrzeba już nic więcej – no, może oprócz kawałka chrupiącej bagietki.
Ahoj przyjaciele! Jak spędzacie wakacje? My, pomimo urlopowej pory, nie zwalniamy tempa – wszystko po to, abyście mogli cały czas cieszyć się wyjątkowym smakiem naszego mięsa. Sierpień przyniesie nam wiele nowości, ale jedna rzecz się nie zmienia – nadal jesteśmy totalnie uzależnieni od pastrami! O tym już niebawem, a tymczasem przesyłamy kolejną garść inspiracji, którą możecie wykorzystać w swojej kuchni – jak zwykle pysznie, sezonowo, i przede wszystkim mięsnie!
To już oficjalne – nadeszło lato! Niezależnie od tego, czy spędzisz je nad morzem, w górach czy wielkim mieście – spędź wakacje z Pastrami Deli! Przedstawiamy wam kolejne przepisy z wykorzystaniem naszego mięsa, tym razem w letniej odsłonie. Pierwszy z nich to lekka sałatka z orzeźwiającym sosem porzeczkowym. Świetnie sprawdzi się jako przekąska na pikniku, lekki obiad na plaży lub po prostu pyszny lunch w pracy.
Team Wanke Cook’ink & Pastrami Deli wraca do gry! Zapraszamy Was na warsztaty kulinarne, które poprowadzi naczelny specjalista kuchni azjatyckiej, autor projektu Wanke Cook’ink, kucharz i przede wszystkim fajny, znający się na rzeczy gość z poczuciem humoru – Daniel Wanke ! Tym razem stawiamy na PASTRAMI FOODPORN! Warsztaty odbędą się 2 marca o godzinie 18:00 w restauracji Pastrami Deli Kraków!
Na rogu East Houston i Ludlow w Nowym Jorku znajduje się restauracja posiadająca stu czterdziestu pracowników oraz obsługująca od czterystu do czterech tysięcy gości. Mowa o Katz`s Delicatessen, która swoim smakiem zawróciła w głowie niejednemu Amerykaninowi. Ba! Zawróciła w głowie Pastrami Deli! Dzięki naszym podróżom i wielokrotnym wizytom w tej restauracji zainspirowani, zaprezentowaliśmy nową jakość pastrami w Polsce i w Europie.
Postanowiliśmy trochę poeksperymentować z naszą wołowiną, a mianowicie zaserwować Wam szarpane pastrami w delikatnej bułce mlecznej! Oczywiście wszystko przygotowane jest prostym, domowym sposobem, dlatego w przypadku pieczywa panuje absolutna dowolność!
Co prawda, do końca roku pozostało tylko 17 dni, ale na pewno każdy z Was ma już w głowie swoje noworoczne postanowienia. Jak dobrze rozpocząć rok 2018? Mamy na to kilka sposobów…
Kiszone z koprem czy z chrzanem…Jedno jest pewne, ogórki kiszone mają kilka tysięcy lat, a dalej możemy się nimi zajadać, dodając je do różnych potraw.
Ten wieczór zapamiętamy na długo! Dwa miesiące przygotowań, dwie półtusze wołowe, czyli prawie sto kg pysznej wieprzowiny oraz nasze pastrami i kilkadziesiąt litrów wspaniałego wina! A wszystko to, bo…
Takiego mięsnego show jeszcze w Polsce nie było! Pastrami Deli zaprasza Państwa na kulinarny wieczór dwóch wybitnych kucharzy i charyzmatycznych osobowości: będziemy gościć Daria Cecchiniego oraz Adama Chrząstowskiego. Uprzedzamy, to nie tylko live cooking! Przygotujcie się na wykład o zawodzie rzeźnika, oraz na mnóstwo kulinarnych opowieści naszego gościa, legendarnego rzeźnika z Panzano w Chianti!
Zbliża się jedyny w swoim rodzaju kulinarny weekend na Śląsku! Pastrami Deli & Wanke Cook’ink pierwszy raz na Targu Nocnym w Fabryce Porcelany w Katowicach! Jesteście gotowi na takie połączenie?
Kucharz freelancer, zapatrzony w USA i panujący tam foodporn z dalekim wschodem, zawsze oryginalny, pasjonat kuchni azjatyckiej, nie uznający chodzenia na skróty, marzyciel, szef kuchni odpowiedzialny za projekt WANKE COOK’INK…O kim mowa? Przedstawiamy Wam Daniela Wanke, z którym będziemy mieli przyjemność prowadzić Warsztaty Wanke Cook’ink & Pastrami Deli: Pastrami Ramen! Warsztaty odbędą się 26 sierpnia o godzinie 16:00
Nocny Market to stały targ mieszczący się na peronach nieczynnego już dworca Warszawa Główna Osobowa, przy ulicy Towarowej 3 . Wystartował 21 kwietnia i będzie czynny aż do późnej jesieni.To cotygodniowe wydarzenie ściąga tłumy ludzi. Jak twierdzą sami organizatorzy jest ”dla wszystkich tych, którzy od wczesnych śniadań wolą leniwe kolacje. Dla miłośników różnorodnych kulinarnych doznań, lokalnych produktów i kuchni z całego świata. Dla tych, którzy najlepiej odpoczywają na świeżym powietrzu i odżywają w świetle księżyca……
Cezar, czyli pochodząca z Włoch sałatka to jedno z najpowszechniejszych i najprostszych w przygotowaniu dań, które popularność zyskało na całym świecie. Jej główne składniki to sałata rzymska, sos, grzanki oraz parmezan. Oprócz podstawowych komponentów dodaje się często kurczaka, anchois a czasem nawet boczek czy jajko. Jako, że dla nas mięso pozostaje nieodłącznym elementem diety nie wyobrażamy sobie sałatki cezar bez takowego akcentu. Uwielbiamy eksperymentować z naszym pastrami i w związku z tym proponujemy zastąpić nim…
Ostatnio wpadła nam w ręce książka „Kiszonki i fermentacje” Aleksandra Barona. Zainspirowani przepisami niezwłocznie udaliśmy się do naszych przyjaciół z Węgierskich Specjałów, którzy wśród swoich smakołyków mają także różnego rodzaju kiszonki sprowadzane prosto z Węgier. Nam najbardziej zasmakowały kiszone ogórki nadziewane kapustą oraz kiszone arbuzy, które mieliśmy już okazję serwować na Najedzeni Fest jako dodatek do kanapki Classic. Postanowiliśmy przetestować smak kiszonek w połączeniu z pastrami oraz ziemniakami gratin i wyszło znakomicie i na stałe…
W zeszłym miesiącu na zaproszenie warszawskiej firmy Baziółka Pastrami Deli zagościło w Food Lab Studio. Podczas spotkania nie tylko gotowaliśmy, ale także opowiadaliśmy zgromadzonym gościom o historii pastrami, naszej pracy i o wysiłku jaki włożyliśmy w przygotowanie idealnej receptury, dzięki której nasz produkt jest tak wyjątkowy. Kolacja okazała się sukcesem co potwierdziło wiele pozytywnych opinii oraz słów od uczestników kolacji. To doświadczenie oraz organizacja kilku innych autorskich cateringów dla firm oraz klientów indywidualnych zachęciło nas…
Kuchnia to miejsce nieskończonych możliwości w łączeniu wszelkiego rodzaju składników w taki sposób aby uzyskać coraz to nowe i niepowtarzalne smaki. Inspirację do komponowania coraz to nowych potraw można znaleźć niemal na każdym kroku, wystarczy tylko wykorzystać wyobraźnie a my wyobraźnię mamy nieograniczoną…
Pastrami zawsze wzbudzało w nas nostalgiczne wspomnienia Nowego Jorku i restauracji w których można delektować się smakiem tej przygotowanej w wyjątkowy sposób wołowiny. Jesteśmy dumni z tego, że udało nam się osiągnąć smak zbliżony do tego znanego z Katz’s Delicatessen i że nasze mięso staje się coraz bardziej popularne nie tylko w Polsce ale także w Europie. Zawsze jednak czuliśmy, że brakuje w Krakowie miejsca gdzie pastrami pojawi się nie tylko jako urozmaicenie menu ale…
W nowojorskim stylu: pastrami, wino i jazz Pisząc o pastrami praktycznie nie sposób, nie wspomnieć o Nowym Jorku. Ta uwodząca na wiele sposobów, cosmopolitańska metropolia w swoim sercu, na Manhatanie w niepowtarzalny sposób łączy świat sztuki i biznesu. W jednym miejscu znajdują się znane na całym Świecie muzea wśród których jest m.in. Metropolitan Museum of Art, teatry takie jak Broadway czy wreszcie sale koncertowe i kluby muzyczne, w tym uznawany za pierwszy jazz club, ikoniczny…