Warsztaty z pastrami Listopad 10, 2016 – Posted in: mostek wołowy, pastrami, pastrami wołowe – Tags: pastrami, pastrami hash, reuben, warsztaty kulinarne
W zeszłym miesiącu na zaproszenie warszawskiej firmy Baziółka Pastrami Deli zagościło w Food Lab Studio. Podczas spotkania nie tylko gotowaliśmy, ale także opowiadaliśmy zgromadzonym gościom o historii pastrami, naszej pracy i o wysiłku jaki włożyliśmy w przygotowanie idealnej receptury, dzięki której nasz produkt jest tak wyjątkowy. Kolacja okazała się sukcesem co potwierdziło wiele pozytywnych opinii oraz słów od uczestników kolacji. To doświadczenie oraz organizacja kilku innych autorskich cateringów dla firm oraz klientów indywidualnych zachęciło nas do organizacji warsztatów z pastrami w naszej restauracji Food&People by Pastrami Deli.
Planujemy zrealizować nasz pomysł 14 stycznia. Warsztat poprowadzi Paweł Sacha wraz z jednym z kucharzy restauracji, specjalizującym się w przygotowywaniu potraw z pastrami. Dysponujemy przenośnymi stacjami kulinarnymi, przy których uczestnicy mogą swobodnie pracować nad przygotowaniem dań. Ponieważ będą to nasze debiutanckie warsztaty na pierwszy ogień proponujemy przygotowanie klasycznych dań czyli, kanapki reuben z kapustą kiszoną, sosem rosyjskim i serem Ementaler oraz pastrami hash – mięsno warzywnej potrawy idealnej na każdą porę dnia. Doskonałym dopełnieniem tej kulinarnej uczty będzie baba ganoush, czyli pasta z bakłażana i pasty tahini, rodem z kuchni arabskiej.
Oprócz wspólnego gotowania Paweł podzieli się z uczestnikami opowieściami i ciekawostkami na temat pastrami. Będzie to niepowtarzalna okazja żeby nie tylko spróbować długo marynowanego i wędzonego mostka wołowego, ale także poznać jego długą i niezwykle ciekawą historię.
Zapisy: kontakt@foodandpeople.pl
Koszt warsztatu 160zł/osoba – produkty i lampka wina w cenie zajęć
Więcej info TUTAJ