Warsztaty Wanke Cook’ink & Pastrami Deli: Pastrami Ramen! Lipiec 25, 2017 – Posted in: Azja, Japonia, Kuchnia, mostek wołowy, Nowy Jork, pastrami, Pastrami Ramen, pastrami wołowe, peklowana wołowina, pornfood, pornfood Ramen, Ramen

Kucharz freelancer, zapatrzony w USA i panujący tam foodporn z dalekim wschodem, zawsze oryginalny, pasjonat kuchni azjatyckiej, nie uznający chodzenia na skróty, marzyciel, szef kuchni odpowiedzialny za projekt WANKE COOK’INK…O kim mowa? Przedstawiamy Wam Daniela Wanke, z którym będziemy mieli  przyjemność prowadzić Warsztaty Wanke Cook’ink & Pastrami Deli: Pastrami Ramen! Warsztaty odbędą się 26 sierpnia o godzinie 16:00

Interesuję Was fascynująca podróż po Japonii? Będzie to możliwe, tylko na warsztatach, w czasie których nauczycie się od podstaw jak zrobić naczelny japoński pornfood RAMEN, znany także jako zupa miłości, czyli szalenie aromatyczny bulion z makaronem alkalicznym, marynowanym jajkiem oraz delikatnym boczkiem. Jednak, aby nie było za nudno, połączymy Nowy Jork z Sapporo, robiąc PASTRAMI RAMEN.

Trochę praktyki, trochę teorii i witamy w Azji!  Jeżeli chodzi o dania, które przyrządzicie na naszych warsztatach, z pewnością będą to:

– Boczek Chashu – boczek gotowany w marynacie na bazie sosu sojowego i sake

– Ajitsuke Tamago – marynowane jajko ugotowane na półmiękko

– Makaron Alkaliczny – pszenny makaron, sprężysty dzięki wodzie alkalicznej

– Mayu Oil – olej smakowy z palonego czosnku

– Shio Tare – baza smakowa na soli

– Shoyu Tare – baza smakowa na sosie sojowym

– Miso Tare – baza smakowa na paście miso

My zadbamy o bulion, który musi gotować się przez co najmniej sześć godzin, a Wy w zamian zjecie przepyszny ramen, oraz dostaniecie wszystkie przepisy i przygotowane podczas warsztatów rzeczy do domu!

Warsztaty poprowadzi znany Wam wyżej Daniel Wanke, którego projekty kulinarne podbiły już Katowice i zdobyły sporo fanów. Teraz ma okazję przekonać się o tym Kraków. A o pastrami opowie Wam Paweł Sacha, twórca Pastrami Deli. Zapraszamy!

Cena: 180 pln

Prowadzenie: Daniel Wanke / Wanke Cook’ink

Miejsce: Food&People by Pastrami Deli

Rezerwacje: kinga.rysula@foodandpeople.pl

tel.: 780 183 371