Tak powstaje nasze pastrami – fotorelacja Kwiecień 20, 2015 – Posted in: fotorelacja, mostek wołowy, pastrami – Tags: mostek wołowy, pastrami
Ponad sześć miesięcy eksperymentów, testów, prób i dyskusji… Kilkaset kilogramów mostka, wołowego, kilkadziesiąt kilogramów ziół i przypraw… Tygodnie marynowania i wędzenia… Teraz jednak możemy powiedzieć, że udało nam się uzyskać smak i zapach prawdziwego, amerykańskiego pastrami wołowego! Przygoda! Poniżej kilka zdjęć z procesu powstawania naszego przysmaku.
Mostek wołowy (w całośći) pochodzący z zaprzyjaźnionego zakładu w województwie Śląskim.
Dla wygody oraz jakości marynowania i wędzenia, tniemy mostki wołowe na mniejsze części.
Własnoręcznie przygotowana mieszanka aromatycznych ziół i przypraw.
Marynowanie / peklowanie.
Marynowanie / peklowanie ciąg dalszy…
Po osuszeniu mięsa nakładamy posypkę.
Mostek wołowy gotowy do wędzenia. Za kilka godzin stanie się pastrami.
Pastrami tuż po wyciągnięciu z wędzarni.
Stygnięcie.
Gotowe!