Przepis na krakowskiego obwarzanka z pastrami Styczeń 16, 2020 – Posted in: Uncategorized
Pastrami Deli swoją siedzibę ma w Krakowie, a jak mowa o Krakowie to oczywiście na myśl przychodzą obwarzanki – absolutny symbol tego miasta. Świetnie komponują się do śniadania lub kolacji. Poniżej prezentujemy banalnie prosty przepis na obwarzanka z pastrami i kozim serem.
Składniki:
1 krakowski obwarzanek
kiszone warzywa (ogórek, brokuł, kalafior)
ser kozi 40 g
sos rosyjski 30 g
musztarda 40 g
naparowane pastrami 50 g
(trzy ostatnie produkty znajdziecie w naszym sklepie online na stronie: https://www.pastramideli.pl/kup/ )
Przygotowanie:
- Obwarzanek kroimy na dwie części, rozcinamy w poprzek i delikatnie tostujemy
- Dolną część smarujemy kozim serem
- Następnie kładziemy kilka plasterków naparowanego pastrami
- Wierzch posypujemy rukolą lub bazylią
- Składamy obie części i podajemy z sosem rosyjskim i musztardą
Smacznego 🙂
P.S. Jeśli jednak chcesz, abyśmy to my zaserwowali Ci krakowskiego obwarzanka w wersji z tapenadą z oliwek oraz humusem lub chutney’em cebulowym i burakiem, zapraszamy do naszego lokalu na ul. Grzegórzecką 21 w Krakowie.