Przepis na krakowskiego obwarzanka z pastrami Styczeń 16, 2020 – Posted in: Uncategorized

Pastrami Deli swoją siedzibę ma w Krakowie, a jak mowa o Krakowie to oczywiście na myśl przychodzą obwarzanki – absolutny symbol tego miasta. Świetnie komponują się do śniadania lub kolacji. Poniżej prezentujemy banalnie prosty przepis na obwarzanka z pastrami i kozim serem.

 

Składniki:

1 krakowski obwarzanek

kiszone warzywa (ogórek, brokuł, kalafior)

ser kozi 40 g

sos rosyjski 30 g

musztarda 40 g

naparowane pastrami 50 g

 

(trzy ostatnie produkty znajdziecie w naszym sklepie online na stronie: https://www.pastramideli.pl/kup/ )

 

Przygotowanie:

  1. Obwarzanek kroimy na dwie części, rozcinamy w poprzek i delikatnie tostujemy
  2. Dolną część smarujemy kozim serem
  3. Następnie kładziemy kilka plasterków naparowanego pastrami
  4. Wierzch posypujemy rukolą lub bazylią
  5. Składamy obie części i podajemy z sosem rosyjskim i musztardą

Smacznego 🙂

 

P.S. Jeśli jednak chcesz, abyśmy to my zaserwowali Ci krakowskiego obwarzanka w wersji z tapenadą z oliwek oraz humusem lub chutney’em cebulowym i burakiem, zapraszamy do naszego lokalu na ul. Grzegórzecką 21 w Krakowie.