JAKE DELL – POZNAJCIE NOWOJORSKIEGO KRÓLA PASTRAMI! Styczeń 25, 2018 – Posted in: Jake Dell, Kuchnia, Mięso, mostek wołowy, Nowy Jork, pastrami, Pastrami Deli, peklowana wołowina, Restauracja, Reuben
Na rogu East Houston i Ludlow w Nowym Jorku znajduje się restauracja posiadająca stu czterdziestu pracowników oraz obsługująca od czterystu do czterech tysięcy gości. Mowa o Katz`s Delicatessen, która swoim smakiem zawróciła w głowie niejednemu Amerykaninowi. Ba! Zawróciła w głowie Pastrami Deli! Dzięki naszym podróżom i wielokrotnym wizytom w tej restauracji zainspirowani, zaprezentowaliśmy nową jakość pastrami w Polsce i w Europie.
Pomijając wątek samej restauracji, chcielibyśmy skupić się na jej właścicielu… Zastanawialiście się kim on jest ? Otóż, to amerykański król pastrami w piątym pokoleniu! Jake Dell to trzydziestoletni fan pastrami reprezentujący młodych liderów biznesu. Kiedy przejął restaurację, postawił na połączenie tradycji z dozą nowoczesności, a jak się później okazało, był to strzał w dziesiątkę! Otwiera nowe punkty w Nowym Jorku, rozwinął sprzedaż pastrami poprzez dostawę online, a według magazynu Forbes jego restauracja znalazła się na 30. miejscu listy Food & Drink 2017. Jak widać radzi sobie całkiem nieźle, a to zapewne początek jego wielkich planów związanych ze sprzedażą i promocją wołowiny.
Na stronie internetowej restauracji możecie znaleźć około stu produktów poświęconych pastrami, od hot dogów przez legendarne kanapki z pastrami, aż po koszulki przeznaczone dla prawdziwych pastramiżerców i fanów tej kultowej restauracji. Jest z czego wybierać! Dell w wywiadzie w Forbes argumentował to faktem, iż w dzisiejszych czasach należy ułatwić ludziom dostęp do żywności, stąd sprzedaż online.
Oprócz samego jedzenia, młody restaurator ceni sobie jego zapach, klimat restauracji, hałas, zgiełk codziennego życia nowojorczyków i to, o czym najczęściej wspomina w swoich wywiadach, czyli emocjonalne przywiązanie i wibracje towarzyszące każdemu, kto odwiedzi Katz’s Delicatessen !To wszystko sprawia, że chcesz tam być i uczestniczyć w podtrzymywaniu tradycji tworzenia tego wybitnego gatunku mięsa. Nic dziwnego, że na całym świecie zwiększa się świadomość pastrami. Niestety, jak to bywa w gastronomii, są wzloty i upadki. W Nowym Jorku są miejsca, które mimo długiego stażu trwania na rynku, zostały zamknięte. Katz’s Deli to jednak restauracja, która z wielkim powodzeniem kontynuuje sztukę tworzenia pastrami i ma już status kultowego mięsa. My staramy się budować własną legendę po drugiej stronie Atlantyku, promując i sprzedając nasze pastrami, nie tylko w Polsce, ale i we wszystkich krajach Unii Europejskiej.