Kanapka z pastrami – z czym serwować Maj 20, 2015 – Posted in: mostek wołowy, pastrami, pastrami wołowe – Tags: , ,

Sama w sobie kanapka z pastrami jest całkiem sycąca. Wiele osób twierdzi, że zamawiając taką w amerykańskich restauracjach, dodatki są zbędne, gdyż porcja mięsa w kanapce jest wystarczająca by najeść się do syta. Co więcej, w miejscach takich jak Katz’s Delicatessen, czy Carnegie Deli w Nowym Jorku, kanapka z pastrami jest praktycznie nie do zjedzenia w całości dla przeciętnego człowieka ze względu na swój rozmiar. Jednakże nawet tak duże kanapki serwowane są z jakimś dodatkiem.

Poniżej kilka propozycji dodatków do kanapki z pastrami wołowym; od klasycznego dodatku jakim jest ogórek do obrazoburczych dla tradycjonalistów nachos 😉

 

  • Ogórek kiszony, małosolny lub świeży
  • Mix sałat
  • Sałatka Coleslaw
  • Frytki
  • Sałatka makaronowa
  • Czerwona kapusta marynowana lub konserwowa
  • Sałatka ziemniaczana
  • Pasta jajowa
  • Krążki cebulowe
  • Sałatka owocowa (np. jabłko, arbuz, melon)
  • Fasolka szparagowa
  • Nachos